Profipur

Profipur Árajánlatkérés
Víz- és hőszigetelés habbal
Víz- és hőszigetelés habbal Habfajták Víz- és hőszigetelés habbal Víz- és hőszigetelés habbal

Víz- és hőszigetelés habbal

A kétkomponensű, zártcellás poliuretán szigetelőhab (SPF) az egyik legkeresettebb szigetelőanyag az építőiparban. Ez nem is meglepő, hiszen:

A poliuretán szigetelőhab nem véletlenül a legkedveltebb hőszigetelő anyag az építkezők körében.

Miért ajánljuk a zárt cellás poliuretán víz-és hőszigetelőhabot?

A zárt cellás hőszigetelő hab kiváló hőszigetelési képessége mellett már néhány cm vastagságban is tökéletes vízszigetelő és kiemelkedő a páradiffúzióval szembeni viselkedése. A porózus szerkezetű habnak köszönhetően a pára akadály nélkül távozhat az épületből.

A kétkomponensű, zárt cellás poliuretán habot folyékony halmazállapotában, szórási technikával hordják fel a kívánt felületre. Az anyag a nyílt cellás habnál lassabban tágul kiszórt térfogatának kb. 40-szeresére. Szoros cellaszerkezeténél fogva az SPF merevebb és négyszer sűrűbb a nyitott cellás habnál, így lényegesen magasabb R-értéket biztosít, ezzel együtt az R-értékhez viszonyított költsége is magasabb. (L=0,023 W/mk)

Rendkívül változatos felhasználhatóságának köszönhetően mára szinte nélkülözhetetlen a hő- és vízszigetelő piacon, más anyaggal nem helyettesíthető.
Valamennyi lakóház és kereskedelmi épület szigeteléséhez használható.

A zárt cellás hőszigetelő hab kiválóan alkalmas

Tudjon meg többet az alkalmazási területekről!

Ne engedje tovább szökni a meleget, kérjen árajánlatot most épülete hő- és vízszigetelésére!

Ajánlatkérés

Mi az R-érték jelentősége?

Az R-érték a hőáramlással szembeni ellenállás mértékét mutatja, azonban csak a hővezetéssel szembeni ellenállást méri. Az épület hőveszteségének 20%-ért a hővezetés, 80%-ért pedig a konvekciós hőszállítás (melegről a hideg helyek irányába) okolható. A hagyományos hőszigetelő anyagok ellenállnak a hővezetésből eredő hőveszteségnek, a konvekciós áramlatokat azonban csak lassítani tudják. A levegő így szabadon mozoghat a szigetelésben, ami csökkenti a szigetelés hatásfokát, és a nedvességtartalom is későbbi problémák forrása lehet.

A szórt habszigetelés ezzel szemben nem engedi mozogni a levegőt, így megakadályozza a konvekciós hővesztést. Az ¼” (0,64 cm) vastag habszigetelés a konvekciós hővesztés 99%-át, a 3” (7,5 cm) pedig a hővezetéses hővesztés 95%-át megszünteti.

Ne várjon tovább, kérjen árajánlatot most hő- és vízszigetelésre!

Ajánlatkérés