Profipur

Profipur Árajánlatkérés

Miért használják kevesebben a pur habot, mint az egyéb hőszigetelési technológiákat?

A profipur hőszigetelő hab szórási technológiája szakmai, felelős és képzett személyzet szempontjából sokkal igényesebb az egyéb hőszigetelési technológiákkal szemben (pl. polisztirol hab, ásványi gyapot, PVC fóliák elhelyezése, bitumen lemez stb.) A felhordáshoz is jelentős befektetést igénylő berendezés szükséges. Emiatt tűnhet úgy, hogy a pur hab kevésbé elterjedt.

Mennyire veszélyes a poliuretán hab az egészségre?

A poliuretán hőszigetelő hab az egészségre teljesen ártalmatlan, az élelmiszeriparban is sok területen használják, pl. mélyfűtők, fagyasztók, tejüzemek hőszigetelésére.

A poliuretán hab ellenáll a napsugárzásnak?

Az egykomponensű (főleg az nyílászárók beépítésére használt) szigetelő habokkal ellentétben a kétkomponensű habok A és B összetevői maradéktalanul reakcióba lépnek egymással. Szerkezetükben az UV sugárzás hatása csak nagyon lassan és felületi szinten jelentkezik. Ennek megelőzésére és az szigetelés élettartamának növelése érdekében a külső tető felületeken alkalmazott zárt cellás szigetelést UV védő réteggel is ellátjuk.

Milyen hőtartományban használható a poliuretán hőszigetelő hab?

A pur hab -200 és +110 Celsius fok közötti hőtartományban biztonsággal használható. Szigetelési tulajdonságait hosszú távon, változatlanul megőrzi.

Mennyire tűzveszélyes a hőszigetelő hab?

A hőszigetelő habok a műanyagokhoz hasonlóan különböző tűzveszélyességi osztályokba sorolhatók. Ezt az égéscsökkentők tartalma és fajtája befolyásolja. Hiányukban valóban gyúlékony a hab, de az esetek 90%-ban a önoltó.

A tetőn alkalmazott hőszigetelő hab járható?

A poliuretán hab tetőn is kiválóan alkalmazható és járható.

A pur habos szigetelés zsugorodhat?

A poliuretán hőszigetelő hab előkészítése és felvitele komoly szakmai és technológia feltételekkel valósulhat meg. A gondosan előkészített felületre, szakszerűen felhordott hőszigetelő hab tulajdonságait tartósan megőrzi és nem zsugorodik.

Az év mely szakaszában alkalmazható a hőszigetelő hab?

A poliuretán habok felhordásának feltétele, hogy a felület száraz és min. 10-15 Celsius fok hőmérsékletű legyen. Ezek alapján március vége és október közepe között felhordható.

További kérdései esetén forduljon szakképzett kollégáinkhoz! »